6 enkla tips för att bli redo för badsäsongen

De kommande månaderna är det högsäsong för att man kanske tar en extra titt i spegeln. Badsäsongen väntar precis runt hörnet, och för många av oss är ”Summer Body 2022” ibland ett bekymringsmoment.

Men lyckligtvis finns det fortfarande saker du kan göra för att ge din kropp en extra boost innan du strosar runt på stranden i badbyxor eller bikini, till och med bara några veckor kvar tills badsäsongen är här.

Här är våra tips till dig för att komma i form till badsäsongen!

1. Lägg in ett extra träningspass

Hur ofta tränar du? Två gånger i veckan? Tre? I en stressig vardag med jobb eller studier, familj, vänner och kärlek kan det vara svårt att få luckor för regelbunden träning, och om du redan tränar tre gånger i veckan är det bra.

Om du har tid och möjlighet kan det vara mycket man tjänar på genom att lägga in ett extra träningspass varje vecka fram till badsäsongen.

Ett extra träningspass i veckan kan innebära en betydande skillnad i en kort period – både för att du ger kroppen en «chock» genom att lägga om dina träningsrutiner, så att att den lägger in en extra växel, och på grund av ökad träningsmängd som på naturligt sätt bidrar till att förbränna mer energi.

Ta en extra joggingtur, eller lägg in ett extra träningspass på gymmet, och du kommer märka resultat på din kropp.

Intervalltrening - MetaBurn - Vitamail
Intervallträning är en av de mest effektiva träningsmetoderna du kan använda för att öka kroppens förbränning.

2. Kör intervallträning

En populär träningsmyt är att «det är bättre att gå i en timme än att jogga i en halvtimme». Det ligger en viss sanning i detta, för att kroppen förbränner naturligt kolhydrater innan den lägger på sig fett, men det finns också bra, mindre tidskrävande träningsmetoder för att få fart på förbränningen.

En av de mest effektiva metoderna för att öka din förbränning är intervallträning – en träningsform som går ut på att kombinera högintensiv träning och med lågintenstiva korta pauser. Det finns massvis av olika typer av intervallpass där ute, så ta dig lite tid på att finna ut ett program som passar för dig.

För att hjälpa dig att komma igång vill vi tipsa om två effektiva intervallpass:

Sprintintervaller

Detta är en enkel, men effektiv, intervallträning. Hitta en ledig löpbana, eller en sträcka på cirka 100 meter. Spring 100 meter, och gå i lugn takt tillbaka till startsträckan. Så börjar du om du på nytt. Repeterera detta fyra till tio gånger (öka gärna med ett eller två pass per vecka), och du kommer känna att pulsen går upp. Denna träningstypen tar kort tid, och kan därför vara effektiv för dig med en hektisk vardag.

Fartlek

Detta är en lite mer komplicerad intervallträning, och kräver att du har ett visst träningsunderlag i botten. Denna träningen går ut på att kombinera gång, jogging, snabb löpning och sprint. Du kan själv anpassa programmet så det passar dig, men här är vårt förslag:

  1. Jogga i 8 minuter
  2. Spring snabbt i 4 minuter
  3. Sprint i 20 sekunder
  4. Gå i 1 minut
  5. Sprint i 30 sekunder
  6. Gå i 1 minut
  7. Sprint i 10 sekunder
  8. Gå i 1 minut
  9. Jogga i 5 minuter
  10. Spring snabbt i 1 minut

Avsluta med att gå eller jogga i 5 till 10 minuter för att få kroppen att varva ner efteråt.

Godteri - MetaBurn - Vitamail
Det är lätt att frestas, men om du lyckas motstå ditt sötsug och begränsa läsk och godis till lördagkvällar kommer du se resultat på din kropp.

3. Dra ned på sötsakerna

En av de vanligaste anledningarna till att vi lägger på oss är ett ständigt ökat sockerintag. När du har gjort det till en vana att mysa till det med lite choklad eller smågodis på kvällen, eller att dricka läsk på lunchen, kan det vara svårt att vänja bort denna vanan.

Då är det en bra tanke och motivation att ha med sig i bakhuvudet, genom att dra ned på sötsakerna är faktiskt ett av de snabbaste sätten du kan gå ned i vikt på.

Förhoppningsvis begränsar du dig något redan, men för att få kroppen klar till badsäsongen gäller det att ha disciplin: Ta bort all läsk och godis på vardagarna, och ta istället fram den gamla, goda traditionen med lördagsgodis från barndomen.

Om du önskar att ta det ett steg längre kan du prova att ta bort allt socker i en månad.

4. Droppa de «sunda» förbrännings-fällorna

I många tillfällen är orsaken till att du inte blir av med de sista kilona är att du uppfattar din kost som hälsosam, ofta innehåller livsmedel som i verkligheten är det vi kallar för «förbrännings-fällor».

Dessa «sunda» alternativen innehåller ofta näringsämnen som din kropp betraktar som gifter, och sätter därför igång ett försvar för att skydda sig. På grund av detta kan dessa matvaror bidra till att bromsa din förbränning, och göra att du står still i din viktminskning.

Juice, fullkornsprodukter, rapsolja, granolabarer och sötningsmedel är exempel på matvaror som ofta ses som sunda alternativ, men dessa kan ofta bromsa din förbränning istället för att öka den.

Hamna inte i dessa förbrännings-fällorna i din diet om du önskar att ge kroppen en extra boost.

5. Gör inte för mycket

Du kan absolut köra på lite extra hårt på gymmet, och vara extra strikt med kosten, de kommande veckorna – men undvik de extrema dieterna och hårda träningspass som egentligen är utformade för professionella idrottare.

Det är lätt att man tar i för mycket, och då är det viktigt att du känner din egen kropp och känner av dina egna gränser. Känner du att musklerna värker en dag så ta en dag – eller två, ledigt från gymmet, ta hellre en lugn joggingtur eller ett kort intervallpass.

«Regeln» om att högre träningsvolym ger bättre resultat har sina undantag, och du gör knappast dig själv någon tjänst genom att överträna och bli utbränd – eller i värsta fall sjuk eller skadad.

Öka hellre träningsmängden och intensiteten i ett naturligt och säkert tempo!

6. Var nöjd med dig själv – du är fin som du är <3

Ja, vi vet det kan låta klyschigt, men är det egentligen så illa med din kropp som du ska använda den till?

Vi människor har en dålig tendens till att jämföra oss själva med de «perfekta» bilderna vi ser på tv, på reklam, på internet och sociala medier. Fråga dig själv: Är det värt att lägga ner så mycket tid och energi på att bli av med de sista kilona?

Om svaret är ja kan du använda dig av dessa tipsen för att nå ditt viktmål inför badsäsongen. Är svaret nej kan du hålla dig till en normal, hälsosam kost, och en naturlig, aktiv livsstil, och lämna kroppspressen.

Det bästa tipset vi kan ge dig är att vara nöjd med sig själv precis som man är, och ta det lugnt. Sommaren är trots allt menad för att njuta!

Prova MetaBurn för att dämpa sötsuget

Få hjälp på vägen till viktmålet med det naturliga kosttillskottet MetaBurn som innehåller en balanserad kombination av de naturliga ingredienserna chili, grönt te, wakameextrakt och krom. Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen och bidrar till att upprätthålla en normal blodsockernivå, som kan ha effekt på sötsuget.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).