Därför bör du gå ner i vikt nu

Sommaren är faktiskt den bästa tiden att gå ner i vikt. Här är 5 anledningar till att det är enklare att gå ner i vikt på sommaren än på vintern.

Enligt studier från University of Massachusetts Medical School och University of Georgia äter vi färre kalorier på sommaren jämfört med höst och vinter.

Så mycket som 200 färre kalorier per dag. 

Om du planerar att gå ner i vikt, kanske du bör fundera på att börja med det just nu. Det är helt enkelt mycket lättare än att gå ner i vikt på vintern.

Varför är det lättare att gå ner i vikt nu?

Det finns många anledningar till varför du bör satsa på att gå ner i vikt under sommarmånaderna.

På grund av sommarvärmen måste din kropp jobba extra hårt för att hålla sig sval. Din ämnesomsättning ökar, och det gör att maten lättare bryts ned. Svettkörtlarna är också mer aktiva på sommaren.

Vi är ofta mer positivare, deltar i fler aktiviteter, äter mer färsk mat och är mindre benägna till att tröstäta (som vi lätt gör på vintern).

Här är 5 bra anledningar för att gå ner i vikt nu:

1. Varmt väder påverkar hungerkänslan

Flera studier visar att aptiten minskar när vädret är varmt, främst för att kroppen försöker hålla sig sval. Värmen gör att kroppen måste jobba hårdare. Detta bidrar till minskad aptit.

En studie från 2013 visade att deltagarna som åt i en varm miljö (30 grader) efter att ha tränat, åt mindre än de som åt i svalare miljöer (10 grader).

Varmt väder påverkar alltså vår aptiten, även efter att du har haft ett tungt träningspass.

Allt detta är goda nyheter för oss som har en tendens till att äta mer än vi behöver.

venner varmt slanking
Studier tyder på att vi äter mindre när det är varmt på sommaren.

2. Fruktdisken kryllar av säsongsvaror

I perioden maj till oktober kommer svenska säsongsvaror som pärlor på en tråd. Och just nu finns det gott om färska grönsaker och frukt på hyllorna.

Dessa frukter- och grönsaker är det högsäsong för just nu:

Juni: Gurka, sparris (grön), baby leaf, blomkål, broccoli, broccolini, körsbärstomat, krisp sallad, isbergsallad, kinakål, vanliga tomater, majrova, rädisa, ruccola, sommarkål

Juli: Gurka, baby leaf, blomkål, broccoli, broccolini, körsbärstomat, krisp sallad, morot, isbergsallad, kålrot, kinakål, vanliga tomater, majrova, potatis, rädisa, ruccola, sommarkål, selleri, squash, sockerärtor, vårlök, hallon, jordgubbar

3. Varför inte grilla hälsosamt?

Man kan grilla mer än hamburgare och korv. Tänd på grillen och lägg på ett kycklingbröst eller annat magert kött. Det fina med grillen är att fettet droppar av, och grillen ger måltiden extra god smak.

Lägg en god portion med grönsaker i aluminiumfolie, släng dem på grillen och voilà – du kan njuta av en härlig och hälsosam middag!

4. Gör några roliga utomhusaktiviteter

Vi brukar vara mer utomhus under sommarmånaderna. Det gör det lättare att förbränna överflödiga kalorier.

Det är varmt och härligt utanför, så varför inte leta fram cykeln eller ta en längre promenad? Man kan även klippa gräset, rensa ogräs i trädgården eller tvätta bilen. 

5. Du dricker mer vatten

Det är naturligt att vi dricker mer vatten på sommaren. Gör det till en vana att dricka vatten innan måltiderna, då blir du snabbare mätt. Ha en vattenkanna stående på bordet och fyll på vattenglaset ofta.

Det är rekommenderat att dricka 2 liter vatten per dag genom året. Men när det är varmt bör du öka till 2 ½ liter vatten per dag.

Få kontroll på vikten med camellia sinensis

Ett kosttillskott som MetaBurn innehåller ingredienser som kan hjälpa dig att minska aptiten i sommar.

MetaBurn innehåller bland annat 350 mg camellia sinensis, en typ av grönt te som kan bidra till att hjälpa med viktkontroll, förbränning och till att minska aptiten.

Dessutom innehåller MetaBurn 50 mg chilli och 200 mg wakameextrakt. Wakame kan bidra till att påverka fettmetabolismen och till att minska aptiten. I tillägg bidrar vitamin B3, B6 och B9 till normal energiomsättning. Krom bidrar till att upprätthålla en normal blodsockernivå, som kan ha en effekt på sötsuget. 

MetaBurn är Nordens populäraste kosttillskott för att gå ner i vikt.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

Källor: