Är bantningspiller lösningen på fetma?

Bantningspiller ska minska hungerkänslan och få dig att känna dig mindre sugen på sötsaker. Kan ett piller vara lösningen på dina ihållande försök att gå ner i vikt?

En mätning under 2021 visade att hela 52 procent av Sveriges befolkning i åldrarna 16–84 år hade övervikt eller fetma.

Om du hamnat på den här sidan har du förmodligen upprepade gånger frågat dig själv hur du når ditt viktmål:

Du önskar att gå ner i vikt!

Hur väljer man bantningspiller?

Bantningspiller har blivit väldigt populärt, och det kan vara svårt att veta vilken produkt du ska välja. Det kan vara bra att kolla upp kända företag på den svenska marknaden.

Detta bör du undersöka innan du beställer bantningspiller:

  • Vad gör de olika ingredienserna?
  • Är de säkra att ta? 
  • Vad gör de med din kropp?
  • Är de godkända efter GMP-standard (Good manufacturing practices)?
  • Fungerar de som de lovar? Vill du gå ner i vikt?

Generellt är bantningspiller ett säkert alternativ för de allra flesta av oss och det hjälper dig ner i vikt. 

Men bantningspiller ska inte användas av barn, gravida eller vid amning.

Ett bantningspiller kan hjälpa dig långt på vägen genom att minska på hungerkänslan.

Minska på kalorier

Det svenska Livsmedelsverket ger flertalet råd när det gäller övervikt och att gå ner i vikt: äta hälsosamt och varierat, träna och skapa goda rutiner när det gäller kropp och hälsa.

Mer effektivt än träning, är att äta färre kalorier. Det ger störst effekt och är för de flesta lättare att genomföra än att öka fysisk aktivitet och motion. 

Dessutom är det många av oss som tar hjälp av bantningspiller. För vissa människor, förutom hälsosamma dieter och att öka energinivåerna, kan piller vara en genväg för att nå viktmålet snabbare. 

Nå ditt viktmål

Bantningspiller kan bidra till att öka din motivation för att nå viktmålet. När 70 procent av alla norrmän har ett BMI på bra över 25, betyder det att vikt är ett svårt tema för många.

Bantningspiller är inte en enkel lösning som botar allt, men kan fungera som en bra hjälp på vägen för att nå viktmålet.

Här kan du kolla ditt BMI och ta reda på om du är överviktig!

Bantningspiller som fungerar

Det är flera saker du bör kolla efter när du ska välja rätt kosttillskott. Något av det som gör viktnedgången svårt, är det återkommande sötsuget.

Men krom har visat sig att ha dokumenterad effekt på blodsockernivån, något som också kan bidra till att dämpa sötsuget. Det är viktigt för att minska suget efter choklad och andra sötsaker.

Se därför gärna efter ett kosttillskott som innehåller minst 100 μg krom

Läs allt om kolhydrater och vikt!

En annan central ingrediens för att gå ner i vikt, är extrakt från tångplantan wakame: Den bidrar till att påverka fettmetabolismen och ska även kunna reducera aptiten. 

Centrala ingredienser för att gå ner i vikt

Camellia sinesis är också spännande för att nå midjemålet: Plantan har nämligen visat sig att hjälpa med viktkontroll och förbränning.

Den stimulerar även fettnedbrytning och bidrar till att öka ämnesomsättningen. Men för att få effekt av denna plantan, behöver du äta minst 115 mg Camellia sinesis. Detta kan du läsa mer om i denna studien.

När kommer jag märka effekt?

Det är väldigt individuellt när du märker effekten, men vi rekommenderar att du går för produkten från 4-6 månader. Bra förändringar sker inte över en natt!

Kosttillskott med dokumenterad effekt

Två kapslar med MetaBurn innehåller de viktigaste ingredienserna du behöver: 100 μg krom, 350 mg grönt te (camellia sinesis), 50 mg chili och 200 mg wakameextrakt. I tillägg bidrar vitamin B3, B6 och B9 till normal energiomsättning.

Med MetaBurn i kroppen kommer du märka att det blir lättare att äta mindre, och kanske får du lust att börja träna igen?

Det är Vitamail, en av Nordens ledande leverantörer av kosttillskott, som står bakom MetaBurn. Vitamail har vunnit kundservicepriset ”Bäst i test” fyra gånger, senast i kategorin Näthandel i 2020.

Alla Vitamail’s produkter produceras i Norge enligt riktlinjer till GMP (Good Manufacturing Practice). Produktionen genomförs under sträng kvalitetskontroll.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).