Kan grönt te göra dig smal?

Grönt te är fyllt av antioxidanter och har druckits i årtusenden på grund av dess många positiva och hälsofrämjande effekter. Ny forskning visar att det också är bra för att behålla vikten. 

Drycken är särskilt populär i Kina och Japan, men har med åren också blivit populär i västländer. 

Grönt te är faktiskt världens näst vanligaste dryck, efter vatten. 

Allt te med undantag av örtte kommer från tebusken Camellia sinensis, och vi skiljer mellan det som kallas vitt te, grönt te, oolang och svart te. Kategorierna säger något om de olika stegen i behandlingsprocessen och torkningstiden efter skörden. 

I denna artikeln tar vi endast upp grönt te. Det är nämligen en variant av Camellia sinensis som är känd för att kunna minska aptiten. 

HjÄlper dig ATT HÅLLA VIKTEN

Det är metabolismen som gör att vår kropp effektivt kan omvandla mat och dryck till energi. Forskning tyder på att grönt te påverkar kroppens metabolism, något som kan vara bra för viktkontroll. 

Grönt te innehåller koffein och en typ av antioxidant som heter katekin. Forskning menar att båda dessa ämnen kan påverka metabolismen. Katekin kan bidra till att bryta ner overflödigt fett, medan både katekin och koffein kan öka mängden energi som kroppen använder. 

StorA mÄngder te

I en studie från 2010 såg man att till exempel att tillskott av grönt te som innehöll katekiner eller koffein, hade en positiv påverkan på deltagarnas vikt.

En vanlig kopp med grönt te (250 ml) innehåller runt 50-100 mg katekiner och 30-40 mg koffein. 

Enligt studier behöver du få i dig mellan 115-270 mg EGCG (katekin) för att få önskad effekt. Och även om du dricker grönt te i stora mängder, kommer du fortfarande få bäst effekt om du kombinerar intag av katekin med måttliga mängder träning, eftersom träning har en mycket större påverkan på metabolismen.

Grönt te kan tillsammans med regelbunden träning och en hälsosam kost göra att du når ditt viktmål snabbare.

MINSKAR aptiten

Det verkar alltså som att grönt te bidrar till att minska aptiten, vilket kan bero på flera mekanismer. Teet påverkar dopamin och noradrenalin i kroppen, och det kan leda till minskad hungerkänsla. 

I tillägg till ECGC (katekin) så innehåller grönt te polyfenoler, och dessa bidrar till att påskynda termogenesen, alltså den process som säkerställer att fett förbränns och omvandlas till protein. Det visar sig att polyfenoler i teet är avgörande för viktkontroll.

Mest effektivt fÖr VIKTMINSKNING

Grönt te är det mest effektiva teet du kan inta om du önskar att hålla vikten. Detta stöds av flera studier: En studie från 2008 följde 60 överviktiga personer under 12 veckor, där en grupp drack grönt te och den andra fick placebo. 

I loppet av studien gick de som drack grönt te i snitt ner 3,3 kilo mer än placebo-gruppen.

En annan visade att de som åt grönt te-extrakt i 12 veckor upplevde en signifikant minskning av kroppsvikt, kroppsfett och midjemått, jämfört med kontrollgruppen. 

Anledningen kan vara den höga andelen katekiner som kan öka ämnesomsättningen och fettförbränningen.

Öka din ämnesomsättning med Metaburn

Om du inte vill dricka stora mängder med te varje dag, så kan du få i dig en optimal dos med camellia sinesis genom kosttillskott så som MetaBurn. MetaBurn innehåller hela 350 mg camellia sinesis som kan hjälpa dig med viktkontroll, förbränning och att minska aptiten, i tillägg till 50 mg chili och 200 mg wakameextrakt. Wakame påverkar fettmetabolismen och kan även bidra till att minska aptiten. I tillägg bidrar vitamin B3, B6 och B9 till en normal energiomsättning.

Med MetaBurn i kroppen kommer du märka att det blir enklare att äta mindre, och svårare att gå upp i vikt.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).