RECEPTET FÖR EN GOD JUL

Julen är årets höjdpunkt, med Janssons frestelse, köttbullar, julskinka, revben, Ris à la Malta och pepperkakor. Äntligen samlas alla runt bordet igen, och firar högtiden. Det är inte så konstigt att vi lägger på oss lite nu under julen.

Och det är inte heller så farligt. Men så kommer plötsligt januari och de små myskilona med julmat känns tunga att bli av med. Då tänker man kanske med lite ånger på alla julkakorna och de dubbla portionerna med julgröt. 

Därför har vi samlat några tips till hur du både kan mysa dig med glöggen – OCH slippa ångra det i det nya året.

1 ANVÄND kroppen

Även om julen är en lugn högtid som ofta tillbringas i soffan med familj och vänner, är det bra att få in lite hemmaträning. Enkla övningar som armhävningar, utfall, plankan och situps fungerar bra för att behålla formen. 

2 INTe bara julÖl

All julmat har en sak gemensamt: Den är så god att man lätt äter för mycket! Ett litet tips är att dricka ett glas med vatten innan familjemiddagen – då blir du inte så frestad att äta för mycket. Och tål lite mer julöl 🙂 

3 DriCk med måtTA

Och apropå julöl: Det är en del kalorier i alkohol. Dricker du en öl före middagen, två glas vin under middagen, en konjak till desserten och två drinkar senare på kvällen, kommer du inte bara vara på ett gott humör: Du får i dig totalt 1002 kalorier!  

4 Ut i MELLANDAGARNA

Sitt inte bara inne i julpyjamasen och ät marsipan, ta också en tur ut i den friska vinterluften: Det frigör endorfiner och förbränner kalorier. Få med dig familjen och vänner på en promenad eller åka skidor. Då smakar pepparkakorna mycket bättre efteråt.

5 VÄND INTE PÅ DYGNET

Även fast det är jul, och ganska avslappnande och behaglig stämning, är det klokt att upprätthålla dygnsrytmen till viss del. Försök att sova 7 till 8 timmar varje natt – flera studier visar en koppling mellan sömnbrist och viktökning. Så sov med gott samvete. 

6 ÄT litE saktAre

Trots att man har väntat på julmaten i nästan ett år, kan det vara bra att äta långsamt. En studie från Kyushu University i Japan visar att folk som tar sig tid på att tugga långsamt har en bättre matsmältning, och blir snabbare mätta – de hade i genomsnitt en smalare midja och lägre BMI.

7 ÄT litE mindre sÖtsaker

Det kan vara svårt att motstå frestelsen när det är fyllt med godsaker i hela huset, men det finns kosttillskott som bidrar till att dämpa sötsuget. Som MetaBurn: Innehåller krom som kan bidra till att upprätthålla normal blodsockernivå, vilket kan ha effekt på sötsuget.  Du kan fortfarande njuta av kakor, godis och julmust – men du äter bara lite mindre av det!

Med MetaBurn i kroppen kommer du märka att det blir lättare att äta mindre – även fast det äntligen är jul! Och så slipper du kanske ångra dig i januari att firandet gick lite överstyr under julen. 

God jul!

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).