Vill du bli mer vältränad 2023? Så når du ditt viktmål!

Starten på det nya året ger många en möjlighet och lust till att starta ett nytt och bättre liv. Vi tror att traditionen gör att vi fortsätter med att börja med nyårslöften – mer eller mindre svåra mål som ska nås innan kalendern visar 31. december.

Stammisar på listan över nyårslöften är saker som att äta hälsosammare, träna mer, dricka mindre alkohol, sluta röka eller snusa och att sluta med godis. Den fantastiska första platsen när det gäller nyårslöften är ändå önskan att gå ner i vikt.

En vecka efter att julmaten har konsumerats, sätter ungefär var tredje person sig målet att gå på en vägen till ett hälsosammare liv. Och gång på gång misslyckas vi.

Många slutar för tidigt

Förutom att viktnedgång är det mest populära nyårslöftet så är det också det första som folk slutar med. Motivationen är på topp de första veckorna, men det tar inte lång tid tills gymmen blir tommare och godisskålen kommer fram igen på vardagsrumsbordet.

Varför släpper så många sina mål? Och vad kan man göra för att lyckas?

Det största misstaget vi gör är att sätta oss tuffa mål så att övergången från vardagen vi är vana vid blir för stor. Om du vill ha en hälsosam och långvarig viktminskning lönar det sig att ha tålamod och gradvis öka intensiteten under året.

Gå inte in för hårt

Med andra ord: Lösningen är inte att sluta med godis och ohälsosamma livsmedel tvärt eller att träna fyra gånger i veckan i januari.

En mycket bättre lösning är att dela upp nyårslöftet i mindre, och genomförbara, delmål. Börja med att begränsa sötsaker till helg-myset, och se till att minst fyra av veckans måltider är hälsosamma (och ha gärna fisk på middagstallriken).

Om det är länge sen du åt mat och du vill ha snacks, ta en liten näve med nötter eller kanske en frukt eller två. Välj inte baconkorven och bullarna på bensinstationen och köp inte den lilla chokladen för att dämpa sötsuget.

Ett annat effektivt sätt att gå ner i vikt är att byta ut läsk och sockerrika juicer till vatten istället.

Öka träningsintensiteten gradvis

När det gäller träning lönar det sig också att börja i lugnt tempo och sedan gradvis öka intensiteten. Börja jogga eller promenera två till tre gånger i veckan tills du känner att det är för lätt.

Då kan du lägga till en extra träningsdag, bli medlem på gymmet, prova yoga eller gå med i ett idrottslag.

Om du har tålamod och gör saker i ett tempo som håller dig motiverad kommer du märka bra resultat på lång sikt. Och förmodligen kommer du också att känna dig lyckligare och mer energisk.

Ett nyttigt litet verktyg för att dämpa sötsuget

Hemligheten bakom att gå ner i vikt är ingen hemlighet alls: Du behöver förbränna mer kalorier än vad du konsumerar, vilket du gör genom att äta hälsosamt och tränar regelbundet.

Tyvärr kan ingen annan än du själv göra det jobbet, men kosttillskottet MetaBurn kan vara ett användbart, litet verktyg att använda sig utav på vägen till viktmålet.

MetaBurn innehåller 350 mg camellia sinesis som kan bidra till att hjälpa till med viktkontroll, förbränning och till att minska aptiten, i tillägg till 50 mg chilli och 200 mg wakameextrakt. Wakame kan bidra till att påverka fettmetabolismen och kan även bidra till att minska aptiten. I tillägg bidrar vitamin B3, B6 och B9 till normal energiomsättning. Krom bidrar till att upprätthålla en normal blodsockernivå, som kan ha en effekt på sötsuget.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).