WAKAME: Smal av tång?

Wakame är det japanska namnet på en typ av ätliga brunalger, även kallad tång. Den innehåller knappast några kalorier och är samtidigt full av hälsosamma näringsämnen. Dessa bruna växter från havet kan också hjälpa dig att bibehålla vikten.

Ursprungligen är detta en tång som har odlats i Japan och Korea i århundraden. Den har en unik smak och struktur och passar bra i soppor och sallader.

Det vetenskapliga namnet wakame är undaria pinnatifida, och flera intressanta resultat har gjorts på tång i samband med viktkontroll.

Hav av näring

En studie av marina läkemedel hänvisar till exempel till det höga innehållet av proteiner, kolhydrater, fibrer, mineraler och fleromättade fettsyror som du hittar i tång.

En annan studie i Journal of Applied Phycology hänvisar till upptäckten av ett antal användbara näringsämnen:

  • Vitamin C
  • Vitamin B
  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Järn
  • Jod

Studier visar att extrakt från wakame kan:

  • Hjälpa med viktkontroll
  • Bidra till fettmetabolism, som också hjälper med viktkontroll
  • Och utöver det kan minska aptiten

För att uppnå denna effekten behöver du äta minimum 15 mg wakame. 

De många bra egenskaperna hos wakame har gjort det till en populär ingrediens i många kosttillskott. Kanske det enklaste sättet att få tång.

MetaBurn är till exempel ett kosttillskott som innehåller hela 200 mg extrakt från wakame. 

Tång i magen 

Det är särskilt fibern i tång som gör det så fördelaktigt för att kunna slippa de extra kilona. Cirka 23-64 procent av tångens torrvikt består av fiber. Fiber ger en bra känsla av mättnad, vilket är en fördel när du vill gå ner i vikt. Det är också lågt på kalorier.

Tången bidrar till att minska aptiten och kan på det sättet förhindra överätande.

Inte minst spelar bakterier i tarmen en viktig roll för att bryta ner mat och för att matsmältningen ska gå normalt. Alger, med sin höga fibernivå, har visat sig vara idealiska för tarmen.

Genom att lägga till wakame i din kost ger du också din kropp mycket prebiotisk fiber, vilket är viktigt för allmän tarmhälsa och för att undvika till exempel förstoppning.

Wakame i MetaBurn

MetaBurn är ett kosttillskott som i tillägg till 200 mg wakameextrakt, även innehåller 350 mg camellia sinesis. Den kan på samma sätt som wakame också hjälpa till med viktkontroll, förbränning och för att minska aptiten, i tillägg till 50 mg chili. Vitamin B3, B6 och B9 bidrar till normal energiomsättning.

Med MetaBurn i kroppen kommer du märka att det blir lättare att äta mindre, och svårare att gå upp i vikt

metaburn boks

PROVA METABURN GRATIS

60 dagar – Endast 79:- i portoavgift

Skriv in ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.