Vad är egentligen en kalori?

De flesta av oss har på en eller annan tidspunkt haft en önskan om att gå ner några kilon, och känner till de många de utmaningarna detta ger. Det kommer hela tiden nya superdieter som ska få dig att komma i ditt livs bästa form, och marknaden översvämmas av kosttillskott som ger olika effekt för förbränningen.

Den största utmaningen av de alla är därför att skilja på de olika metoderna och produkterna som faktiskt fungerar, något som kan vara lättare sagt än gjort.

I teorin när man vill gå ner i vikt är det en relativt enkel beräkning – det är enkelt och effektivt att bränna fler kalorier än vad man konsumerar.

Från mat och dryck till energi och värme

Kalorier ernæring - Forbrenning - Vitamail
Önskar du att gå ner i vikt är det viktigt att läsa innehållsförteckningar.

Genom olika dieter och expertråd har vi lärt oss att räkna kalorier som vi får i sig, men de flesta av oss har en god förståelse för hur kroppens förbränning fungerar.

Men vad är egentligen en kalori?

Kalorier (kcal) är en måttenhet för energi, och enkelt förklarat motsvarar en kalori den mängd värme som behövs för att värma ett gram vatten en grad – från 14,5 °C till 15,5 °C.

I människokroppen finns det ett antal kontinuerliga processer som förvandlar all mat och dryck vi får till energi.

Dessa processer förbränner kalorier i form av fett, kolhydrater, protein och alkohol för att upprätthålla kroppens funktioner – från hjärtslag och andning till tillväxt och reparation av skadade celler.

Slutprodukten för större delen av energiproduktion är värme. Eftersom kalorier är en för liten enhet för att mäta kroppsförbränning, används måttenheten kilokalorier (kcal) istället på energiinnehållet i mat och dryck.

Större muskler = högre förbränning

Kroppen förbränner en viss mängd kalorier varenda dag, bara för att upprätthålla våra kroppsfunktioner. För en genomsnittlig kvinna motsvarar detta med cirska 1350 kcal om dagen, medans en genomsnittlig man har en daglig viloförbränning på cirka 1650 kcal.

När vi är i fysisk aktivitet använder musklerna mer energi för att producera kraft, och utger därför mer värme. Ju mer muskelmassa man har, desto fler kalorier förbränner man – både när man tränar och när man vilar.

Muskelmassa är därför, vid sidan av kosten, en av de viktigaste faktorerna när det kommer till förbränning. Eftersom män generellt har större muskelmassa än vad kvinnor har, så förbränner de också naturligt fler kalorier.

MetaBurn

MetaBurn innehåller en balanserad kombination av Grönt téextrakt, wakameextrakt, chiliextrakt, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, folsyra, vitamin B12,
biotin, samt den essentiella mineralen krom.

Krom kan bidra till att upprätthålla en normal blodsockernivå, och normal omsättning av makronäringsämnen (fett, kolhydrater och protein).
Vitamin B6 bidrar till normal omsättning av protein och glykogen, och vitamin B3 bidrar till normal energiomsättning i kroppen.

metaburn boks

PROVA METABURN GRATIS

60 dagar – Endast 79:- i portoavgift

Skriv in ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.