Vad är egentligen kalorier?

De flesta av oss har under ett eller flera tillfällen haft en önskan om att gå ner några kilon, och vi vänder oss då ofta till att räkna kalorier och gå på dieter. Det lanseras hela tiden nya superdieter som ska få dig att komma i ditt livs bästa form, och marknaden översvämmas av kosttillskott som har olika effekt på förbränningen.

Den största utmaningen av de alla är därför att skilja på de olika metoderna och produkterna som faktiskt fungerar, något som kan vara lättare sagt än gjort.

I teorin när man vill gå ner i vikt är det en relativt enkel beräkning – det handlar helt enkelt om att bränna fler kalorier än vad man konsumerar.

Läs också: Glöm myten om att snabb förbränning endast beror på gener

Från mat och dryck till energi och värme

Kalorier ernæring - Forbrenning - Vitamail
Önskar du att gå ner i vikt är det viktigt att läsa innehållsförteckningar.

Genom olika dieter och expertråd har vi lärt oss att räkna kalorier som vi får i oss, men endast få av oss har en god förståelse för hur kroppens förbränning fungerar.

Men vad är egentligen en kalori?

Kalorier (cal) är en måttenhet för energi, och enkelt förklarat motsvarar en kalori den mängd värme som behövs för att värma ett gram vatten en grad – från 14,5 °C till 15,5 °C.

I människokroppen finns det ett antal kontinuerliga processer som förvandlar all mat och dryck vi får i oss till energi.

Dessa processer förbränner kalorier i form av fett, kolhydrater, protein och alkohol för att upprätthålla kroppens funktioner – från hjärtslag och andning till tillväxt och reparation av skadade celler.

Slutprodukten för större delen av energiproduktionen är värme. Eftersom kalorier är en för liten enhet för att mäta kroppsförbränning, används istället måttenheten kilokalorier (kcal) för energiinnehållet i mat och dryck.

Större muskler = högre förbränning

Kroppen förbränner en viss mängd kalorier varenda dag, bara för att upprätthålla våra kroppsfunktioner. För en genomsnittlig kvinna motsvarar detta cirka 1350 kcal om dagen, medan en genomsnittlig man har en daglig viloförbränning på cirka 1650 kcal.

När vi är fysiskt aktiva använder musklerna mer energi för att producera kraft, och avger därför mer värme. Ju mer muskelmassa man har, desto fler kalorier förbränner man – både när man tränar och när man vilar.

Muskelmassa är därför, vid sidan av kosten, en av de viktigaste faktorerna när det kommer till förbränning. Eftersom män generellt har större muskelmassa än vad kvinnor har, så förbränner de också naturligt fler kalorier.

MetaBurn

MetaBurn innehåller en balanserad kombination av Grönt téextrakt, wakameextrakt, chiliextrakt, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, folsyra, vitamin B12, biotin, samt den essentiella mineralen krom.

Krom kan bidra till att upprätthålla en normal blodsockernivå, och normal omsättning av makronäringsämnen (fett, kolhydrater och protein).
Vitamin B6 bidrar till normal omsättning av protein och glykogen, och vitamin B3 bidrar till normal energiomsättning i kroppen.

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).