10 tips för att få en plattare mage

Badsäsongen hänger utan tvekan över oss, och vem skulle inte vilja ha en stram och plattare mage innan t-shirten åker av? Vi kan inte lova dig ett sexpack redan imorgon, men om du bara följer några av dessa forskningsbaserade tips är du på god väg till att få en plattare mage.

Att sträva efter en plattare mage ska inte bara vara ett skönhetsideal. Något som du säkert hört om tidigare, är att bukfett är allt annat än positivt för vår kropp. Det höjer blodsockret, och kan ge oss flera livsstilssjukdomar.

Så hur gör man för att få en plattare mage?

Först och främst: Kom ihåg att det inte går att punktförbränna överflödigt kroppsfett. För att gå ner i vikt behöver du också minska kroppsfettet. Och det betyder helt enkelt att du behöver äta mindre kalorier än vad du förbränner.

Nedan får du receptet till hur du gör just det. Snart kommer du se att din mage blir plattare. Dessa råd är baserade på forskning.

1. Minska på några av kalorierna

Det absolut enklaste sättet att gå ner i vikt och få en plattare mage på är att minska ditt kaloriintag.

Men här är det viktigt att hitta en balans, för om du minskar ditt kaloriintag för mycket kan det ge motsatt effekt. Det kan bromsa din ämnesomsättning, och då förbränner du också färre kalorier. Inte önskvärt.

Optimalt sett bör du minska ditt intag med 500-700 kalorier för att kunna gå ner i vikt med 0,5-1 kg per vecka.

redusere kalorier flat mage
VISA MIG DIN SHOPPINGBAG… Fyll shoppingbagen med produkter som innehåller färre kalorier.

2. Fiber, mera fiber!

Få i dig mängder av vad som kallas lösliga fibrer. Detta är varianten som löser sig i vatten och bildar en gelliknande massa. Detta gör att maten passerar långsammare genom matsmältningskanalen.

Du hittar denna typ av fibrer i livsmedel som havre, ärtor, bönor, linser, äpplen, morötter och korn.

Lösliga fibrer har visat sig ge en bra mättnadskänsla, då det tar längre tid innan man måste gå på toaletten. Dessutom kan lösliga fibrer hjälpa dig att ta upp färre kalorier från mat.

3. Ta på löparskorna

Tyvärr kommer vi inte undan. Om du verkligen vill få fart på fettförbränningen och få en plattare mage måste du ta på dig löparskorna och vara aktiv.

Att utföra aerob träning är det bästa du kan göra för att förbränna kalorier, och inte minst för din hälsa.

Dessutom har studier visat att aerob träning också kan bidra till att minska det farliga bukfettet.

Enligt dessa studier bör du träna 150-300 minuter med måttlig till hög intensitet varje vecka, vilket är 20 till 40 minuter dagligen. Det klarar du av, eller hur?

Exempel på aerob träning är löpning, snabb promenad, cykling och rodd.

4. Begränsa mängden kolhydrater

Du behöver inte gå all in och köra lågkolhydrat från morgon till kväll, men att minska på några av kolhydraterna kommer att ge dig en boost i fettförbränningen.

Studier på lågkolhydratdieter visar att den här typen av diet kan minska det viscerala fettet, alltså bukfettet hos oss människor och därmed bidra till en plattare mage.

Börja med att dra ner på alla raffinerade typer av kolhydrater. Det är spannmålsprodukter som har bearbetats av en matproducent så att spannmålen inte längre är intakta.

Läs också: Den ulitmata guiden till lågkolhydratkost

Ett exempel på detta är vitt bröd av raffinerade spannmål.

Fokusera istället på att äta mer fullkornslivsmedel, då detta är kopplat till minskat kroppsfett och bukfett.

karbohydrater flat mage
UNDVIK: Försök att undvika att äta för mycket av raffinerade kolhydrater.

5. Lite styrketräning

Om du lyckas att få in lite styrketräning är du ännu närmare ditt mål om en plattare mage.

Styrketräning är ett smart drag om du vill gå ner i vikt. Ju mer muskelmassa, desto fler kalorier förbränner du totalt sett under dagen.

Prova att få in några dagliga övningar med styrketräning, även om det är hemma från vardagsrumsgolvet.

Läs också: Stor guide till styrketräning: Så kommer du igång!

Styrketräning är dessutom effektivt för att minska både visceralt fett och det totala kroppsfettet, vilket bidrar till en plattare mage.

6. Gå en promenad

Att kombinera en hälsosam kost med träning är utan tvivel det mest effektiva när du vill gå ner i vikt.

Som tur är behöver du inte springa ett halvmaraton varje vecka för att dra nytta av hälsofördelarna med att hålla dig aktiv.

Korta, regelbundna promenader har visat sig vara effektiva för att minska både bukfett och det totala kroppsfettet och kan därmed bidra till en plattare mage.

Enligt studier kan du genom att gå 12 000 steg per dag, i tillägg till en snabb promenad 3 gånger i veckan, minska det viscerala fettet efter ett par månader.

Läs också: Så kan en daglig promenad få dig ner i vikt

gåtur flat mage
EN LITEN AKTIVITET ÄR TILLRÄCKLIGT: Du kan komma långt bara genom att lägga till en daglig promenad i ditt schema.

7. Öka proteinintaget

Ät dina proteiner med gott samvete. Fördelen med att äta mer protein är att det minskar aptiten och ökar mättnadskänslan. Dessutom förbränner du fler kalorier när kroppen bryter ner proteiner, jämfört med fett och kolhydrater.

Hur mycket proteiner du behöver beror på flera faktorer som ålder, kön och aktivitetsnivå. Här kan du ta reda på hur mycket protein du bör äta varje dag.

Sikta på att få i dig proteiner från bra källor, såsom kött, fisk, fågel, ägg och baljväxter vid varje måltid.

8. Skriv ner vad du äter

Det här tipset kan låta som artikelns tråkigaste tips. Men är också det mest användbara om du vill gå ner i vikt och få en plattare mage.

Idag finns det flera bra appar på din mobil där du kan skriva ner vad du äter. Du kommer märka att det är enklare att äta mindre om du för en matlogg.

Du behöver inte skriva ner absolut varje tugga, men detta ger dig en bra översikt. Var och när hamnar du i matfällan och äter för mycket?

Du kommer att upptäcka att du blir medveten om ditt kaloriintag, och att det blir lättare att anpassa ditt ätmönster vid behov.

noter ned hva du spiser for å få flat mage
HUR MÅNGA KALORIER? Börja gör små sammanfattningar av vad du äter. Du behöver inte skriva ner ALLT.

9. Prova intermittent fasta

Intermittent fasta är ett ätmönster där man växlar mellan att äta och fasta inom en viss tidsperiod.

Vissa skulle hävda att det är ett enklare sätt att minska ditt totala kaloriintag på än ett traditionellt förhållningssätt till en lågkaloridiet.

Här kan du läsa allt om att fasta, och hur du det kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

De mest populära är 16:8 dieten och 5:2 dieten

10. Prova ett kosttillskott för att nå viktmålet

Ta ett djupt andetag, släpp ut magen och var nöjd med att du läst hela vägen hit. Om du följer alla råd ovan får du utan tvekan en plattare mage. Men vill du ha extra hjälp för att lyckas med viktmålet kan du även testa MetaBurn. Du får inte en plattare mage redan imorgon bara genom att äta MetaBurn, men 350 mg camellia sinensis kan hjälpa till med viktkontroll, ämnesomsättning och att minska aptiten.

Dessutom innehåller MetaBurn 50 mg chilli och 200 mg wakameextrakt. Wakame kan bidra till att påverka fettmetabolismen och kan också bidra till att minska aptiten. I tillägg bidrar vitamin B3, B6, och B9 till normal energiomsättning. Krom bidrar till att upprätthålla en normal blodsockernivå, som kan ha en effekt på sötsuget.

Precis vad du behöver när målet är att göra något med vikten!

Metaburn form #1

Prova Metaburn i 60 dagar

50% rabatt – endast 199:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

I dag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

VAD HÄNDER NÄR DU BESTÄLLER?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 199:- per månad (totalt 796:-).

Källor: